Strona główna Edukacja i kultura Pan Samochodzik i nie tylko… w Dziwnowie

Pan Samochodzik i nie tylko… w Dziwnowie

Miejska Biblioteka Publiczna w Dziwnowie w poniedziałek 16 kwietnia o godzinie 10.00 serdecznie zaprasza na Spotkanie Autorskie z Arkadiuszem Niemirskim
Pt: ”Pan Samochodzik i nie tylko…”

które odbędzie się wyjątkowo w holu Szkoły Podstawowej im. 5-goKołobrzeskiego Pułku Piechoty w Dziwnowie.
Mamy na celu umożliwić kontakt najmłodszym czytelnikom z „Prawdziwym Pisarzem”, zapraszamy również Gości z zewnątrz na wspaniale spotkanie multimedialne oraz promocję książek Pana Arkadiusza Niemirskiego.
Arkadiusz Niemirski urodzil się 1 października 1962 roku – w latach osiemdziesiątych XX wieku pisał skecze satyryczne i występował na estradzie, współtworząc (z Dariuszem Olakiem) „kabaret i …”, pisał także teksty i występował w audycjach rozrywkowych III Programu Polskiego Radia. Po 1989 roku zajął się pracą naukową; ostatecznie zrezygnował z doktoratu w dziedzinie ekologii (1999 r.) i zajął się pisaniem książek dla młodzieży pod pseudonimem artystycznym Arkadiusz Niemirski.
W latach 1999-2003 napisał ponad dziesięć książek z popularnej serii — kontynuacji pt. „Pan Samochodzik i…”, lecz nie zaniechał pracy nad oryginalną twórczością. W ciągu ostatnich trzech lat powstały trzy różne książki. Pierwsza to współczesny dreszczowiec „Zbrodnia prawie doskonała”. Kolejna to detektywistyczna powieść dla młodzieży „Pojedynek detektywów” (Ossolineum). Trzecia, „Smacznego, panie Kowalski”, już wkrótce ukaże się nakładem wydawnictwa Egmont.
Obecnie pracuje nad książkami dla dorosłych, po tematykę młodzieżową sięgając tylko sporadycznie. W przygotowaniu dreszczowiec pt. „Piąty wagon”, którego akcja dzieje się w Polsce, Niemczech, Holandii, Szwajcarii i Stanach Zjednoczonych, dotyczący zagadki z okresu II wojny światowej — kradzieży dzieł sztuki, dokonanej przez holenderskiego oficera SS, Pietera N. Mentena, na terenie byłej Galicji.

Bibliografia:
2006 – Pan Samochodzik #81 – Pan Samochodzik i … listy Mikołaja Kopernika (autor)
2005 – Pan Samochodzik #75 – Pan Samochodzik i projekt „Chronos” (autor)
2004 – Pan Samochodzik #66 – Pan Samochodzik i kradzież w Nieporęcie (autor)
2004 – Pan Samochodzik #61 – Pan Samochodzik i… zakładnicy (autor)
2003 – Zbrodnia prawie doskonała (autor)
2003 – Pan Samochodzik #57 – Pan Samochodzik i Złoty Bafomet (autor)
2003 – Pan Samochodzik #54 – Pan Samochodzik i stara księga (autor)
2003 – Pan Samochodzik #51 – Pan Samochodzik i Krzyż Lotaryński (autor)
2003 – Pan Samochodzik #48 – Pan Samochodzik i zagadka kaszubskiego rodu (autor)
2002 – Pan Samochodzik #45 – Pan Samochodzik i fałszerze (autor)
2002 – Pan Samochodzik #38 – Pan Samochodzik i… przemytnicy (autor)
2002 – Pan Samochodzik #34 – Pan Samochodzik i amerykańska przygoda (autor)
2001 – Pan Samochodzik #30 – Pan Samochodzik i Arsen Lupin, cz.2 (autor)
2001 – Pan Samochodzik #30 – Pan Samochodzik i Arsen Lupi, cz.1 (autor)
2000 – Pan Samochodzik #25 – Pan Samochodzik i skarby Wikingów cz.2 (autor)
2000 – Pan Samochodzik #25 – Pan Samochodzik i skarby Wikingów cz.1 (autor)
Pan Samochodzik #71 – Pan Samochodzik i włamywacze (autor)
Twórczość literacka
Powieści z serii „Pan Samochodzik i…”:
Skarby wikingów – tom 1 Na płytkiej wodzie
Skarby wikingów – tom 2 W objęciach Neptuna
Arsen Lupin
Amerykańska przygoda
Europejska przygoda
Przemytnicy
Fałszerze
Zagadka kaszubskiego rodu
Krzyż lotaryński
Stara księga
Złoty Bafomet
Zakładnicy
Kradzież w Nieporęcie
Włamywacze
Projekt Chronos
Święty Graal
Atlantyda
Twórczość oryginalna:
Pojedynek detektywów
Zbrodnia prawie doskonała
Poszukiwany Waldemar Obrotny
Bożek Templariuszy
Testament bibliofila
Tajemnica Fabritiusa
Klatwa Nipkowa
W przygotowaniu:
Piąty wagon
Klepsydra
Serdecznie zapraszamy wszystkich wielbicieli dobrej książki.
Miejska Biblioteka Publiczna Dziwnowie.
Biblioteka.dziwnow.net

Poprzedni artykułZwrot kosztów usuwania azbestu
Następny artykułBezpłatne zajęcia z angielskiego
Portal informacyjny Dziwnow.net to pierwszy portal nadmorskiego Dziwnowa.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj